Domeniul web dorit, la 2 clickuri distanta.
RO, COM, EU

Inregistreaza domeniile web dorite
in doar 3 minute.

Prelungirea domeniilor .ro

Inapoi la inregistrare domenii

 

Pentru a putea efectua operatiunea de prelungire este nevoie de o cheie de autorizare din partea dvs. Aceasta operatiune nu implica taxe sau comisioane. Putem prelungi ulterior domeniul pe o perioada de la 1-10 ani.

 

Informatii utile

Detinatorul dreptului de folosinta al domeniului ramane cel original (NU se modifica datele).

Site-urile si emailurile raman functionale, acest demers fiind de fapt o procedura administrativa (daca nu au fost deja suspendate). Nu putem reactiva un domeniu .ro daca nu avem cheia de autorizare si plata nu este efectuata. Urmati pasii de mai jos.

Registrarul reprezinta compania autorizata de catre ROTLD pentru a inregistra/prelungi domenii (in acest caz noi - Best Web Image Srl - suntem parteneri autorizati ROTLD)

ROTLD este registrul national care administreaza domeniile .ro (Institutul National de Cercetare - Dezvoltare in Informatica sau ICI Bucuresti)

Procedura dureaza de la 15 minute la 1 zi lucratoare. Daca trebuie sa modificati emailul va recomandam sa o faceti inainte de ora 14 ca sa fiti siguri ca se rezolva in aceeasi zi. Aprobarea modificarii de email se face de catre un operator al ROTLD si noi nu putem interveni in acest proces.

Video cu procedura

Cheia de autorizare o primesti pe email imediat ce o ceri conform ghidului si ea se copiaza de acolo si se introduce in formularul acesta (verifica si in Spam / Promotions). Pentru cazurile in care cheia nu se poate obtine direct vezi indicatiile TEXT pas cu pas din aceasta pagina de dupa sectiunea de video.

Pasii de urmat

Inainte de orice altceva

Daca ati facut deja comanda sariti la pasul 1. Va recomandam sa faceti mai intai comanda si sa o achitati cu cardul pentru a evita alt timp de asteptare. Folositi bara de cautare nume domeniu si apasati Prelungire domeniu. Reveniti apoi la acest ghid la pasul 1.

Pasul 1 / 4

Pentru domeniile .ro cheia de autorizare se poate obtine automat din contul de administrare domeniu de aici. Pentru logare trebuie sa specificati numele domeniului (numele de domeniu nu contine www, http; exemplu valid: domeniu.ro), parola si sa rezolvati captcha (pana vedeti un semn verde). Apoi apasati continua

1A) Autentificarea nu functioneaza pe unele browsere Internet Explorer. Folositi Chrome, Edge, Firefox etc

1B) Doar daca nu mai stiti parola asociata domeniului, aceasta se poate afla folosind butonul "Resetare Parola". Va trebui sa specificati numele domeniului si veti primi pe email-ul asociat domeniului un mesaj cu instructiuni. Verificati casuta de email (si in spam) dupa mesajul numit ROTLD | Resetare parola, apasati pe butonul de "Resetati parola" din acest mesaj si setati o noua parola pe site. Important! Noua parola trebuie sa aiba o lungime de 6 - 40 caractere si sa contina cel putin o cifra, o litera mica, o litera mare si un simbol special (#, @, &, * etc).
Exemplu parola valida: domAZ*2WSYixykAb (parola generata unic).

panou administrare - resetare parola domeniu

1C) Doar daca nu mai aveti acces la emailul asociat domeniului (fie temporar fiindca este suspendat, fie ca nu mai exista mailul) trebuie sa urmati aceasta procedura de modificare email. Completati formularul si vi se genereaza o declaratie. In acelasi timp aveti deja pe noul email instructiuni despre ce trebuie facut, impreuna cu un link unde puteti incarca documentele (Verificati si in spam / promotions). Subiectul mailului va fi Formular cerere resetare e-mail de la no-reply@rotld.ro

Dupa ce incarcati documentele, primiti de obicei confirmarea de modificare a emailului (pe mail) in aceeasi zi (de L-J orele 09 - 16, V orele 09 - 13:30 - verificati la rubrica contact de pe rotld pentru info actualizate) sau a doua zi lucratoare. imagini cu procedura de modificare email le regasiti mai jos

Dupa ce ati obtinut modificarea emailului reveniti la acest ghid la pasul 1 si autentificati-va in cont.

Pasul 2 / 4

Nota importanta - NU transmiteti cheia de Transfer drept de utilizare ci cheia de Transfer la alt registrar

Dupa autentificare, accesati tabul Chei de autorizare > Transfer la alt registrar. Puteti accesa si din prima pagina prin linkul Cheie de Autorizare pentru „Transfer la alt registrar”. Trebuie sa apasati apoi in urmatorul ecran pe linkul Click aici.

A) Tutorial in imagini cheie autorizare domeniu

panou administrare - meniu operatiuni domeniu

panou administrare - cheia de prelungire domeniu

panou de admnistrare - mail trimis cu succes pentru cheia de prelungire domeniu

model email de primit pentru cheia de autorizare trasnfer la alt registrar

Pasul 3 / 4

Pe mailul asociat domeniul se va transmite automat (instantaneu) cheia de autorizare pentru prelungirea ulterioara a domeniilor (verificati si in SPAM).
Subiectul mailului va fi CHEIE DE AUTORIZARE TRANSFER DOMENIU LA ALT REGISTRAR de la no-reply@rotld.ro

Pasul 4 / 4

Completati acest formular

Important! Faceti comanda de prelungire domeniu daca nu ati facut-o deja si efectuati plata inainte de a completa formularul de mai jos.

Transmit cheia de autorizare

 

In cazul in care exista erori tehnice la transmiterea cheii desi ati urmat ghidul de prelungire pas cu pas, ne puteti contacta aici.

Gata, ati finalizat!

Va multumim pentru rabdare.
Asteptati emailul nostru de confirmare a finalizarii comenzii in urmatoarele 24-48 ore lucratoare

B) Tutorial in imagini modificare adresa email

panou administrare - meniu operatiuni domeniu

model email resetare parola

email cerere schimbare email

panou de admnistrare - forumular incarcare documente